persoonlijke trajecten

Is het voor jou de tijd om je over de grotere of lastigere vragen in je leven te buigen? Misschien heb je behoefte aan iemand die een eindje met je meegaat in je zoektocht. Je bent welkom om me hiervoor te benaderen.

Ik bied je een kader als vertrekpunt, met ruimte voor kwetsbaarheid, de pijnlijke en ook de mooie dingen. Om meer helderheid te krijgen over wat jou beweegt. Uiteraard blijf jij daarbij de regisseur van je eigen proces. Ik werk vanuit mijn achtergrond als verhalenverteller, antropoloog en kunstenaar, weg van hoe-het-hoort en in de vrije ruimte die daarbij ontstaat.

Voorbeelden van vragen waarmee je bij mij terecht kunt:

 • je wilt richting aanbrengen in je leven
 • je verlangt naar meer rust en ruimte
 • je wilt je enthousiasme terugvinden
 • vragen rondom verdriet, rouw en grote levensgebeurtenissen zoals ziekte en dood
 • je zoekt een manier om om te gaan met je vragen over de wereld, je verdriet om de wereld
 • je wilt jezelf meer laten zien
 • je verlangt naar meer verbinding met jezelf, met anderen, of met de natuur
 • je wilt actiever vorm geven aan je eigen leven vanuit je eigen drijfveren (en je enthousiasme)
 • je wilt je creativiteit (beter) leren inzetten
 • je wilt de mogelijkheden die je hebt verkennen, je veelzijdigheid de ruimte geven
 • je verlangt naar meer ‘avontuur’
 • je voelt dat het tijd is om een nieuwe stap te zetten in je leven, maar vindt het in je eentje wat spannend

Ook kun je bij mij terecht als het, na een intensief proces met een therapeut, tijd is voor nieuwe dingen in je leven.

En natuurlijk ben je welkom als je een luisterend oor nodig hebt.

Werkwijze:
Ik luister, observeer en spiegel. Zo komen we tot de kern.
Wanneer dat relevant is, kan ik oefeningen met je doen. Of we doen experimenten in de open ruimte, waarbij je in een veilige context meer ontdekt over hoe je je verhoudt tot jezelf en de wereld. Door jezelf op een andere manier te ervaren, ontdek je nieuwe mogelijkheden. Misschien komt er een verhaal langs. Of wil je ontdekken hoe het is om vanuit stilte te werken.
Als je dat wilt, geef ik je ‘huiswerk’ mee, of een vraag. We kijken ook naar hoe je een en ander kunt integreren in je dagelijks leven – daar gaat het tenslotte om.

Meestal werk ik buiten in de natuur. Als het juist beter bij jou of je vraag past om in de stad af te spreken, kan dat natuurlijk ook. Binnen of buiten, openbaar of privĂ©. In een park, museum of winkelcentrum… en op iedere andere denkbare plek die voor ons toegankelijk is.

Praktisch

Tijdens de eerste afspraak bekijken we samen welke vragen voor jou relevant zijn en wat voor soort traject daar het beste bij past. Uiteraard kunnen we dingen in de loop van een traject zo nodig bijstellen (tenslotte weet je nooit wat je gaat ontdekken).

We kunnen beginnen met een of meer afspraken korter op elkaar (bijv. wekelijks), of juist met een paar weken ertussen. We kunnen ook afspraken maken die langer dan een uur duren, zodat we de ruimte hebben om echt even ergens in te duiken. Uiteraard in de maat die bij jou en je vraag past.

Ik ben geen therapeut. Ik heb wel connecties met verschillende soorten therapeuten; mocht ik denken dat begeleiding door een therapeut beter past bij de aard van je vraag, dan zal ik dat aangeven.

Tarieven

een kennismakingsgesprek van een uur is gratis

richtlijn voor vervolgafspraken: 1 uur 65 euro, een blok van 2 uur 120 euro, een blok van 3 uur 170 euro

Schroom niet om me te benaderen ook als je dit moeilijk kunt betalen.