Wintervacht #4

Wintervacht #4 is afgelopen. In het herfst/winterseizoen van 2024/25 ben ik van plan om terug te komen met #5. Ik laat de pagina staan zodat je een indruk kunt krijgen van Wintervacht. Meld je aan op https://chat.whatsapp.com/HOO2NWJrp7G7YHOnYlijhN om op de hoogte te blijven van het vervolg!

Kom luisteren:

zondag 10 december verhalen uit het noorden. Naar binnen kruipen, daar blijven zo lang als nodig is… In de tijd van het jaar waarin volgens de overlevering hemel en aarde elkaar het dichtste naderen, vertel ik verschillende korte verhalen. Sneeuw, wind, ijs. De kachel horen zingen. En hoe donker het ook is, ergens boven de wolken blijft iets fonkelen. De verleiding van het noorderlicht. De zon zien opgaan op iemands wangen. Aanvang: 14.30 (tot ongeveer 17.00); tussendoor is er tijd voor reflectie en pauze.

entree- 20 euro, incl. thee/koffie; er is plek voor 10 personen

zondag 14 januari verhalen uit het noorden. Je eigen weg gaan, wat is dat? En wat als je jezelf gerafeld terugvindt? Je erachter komt dat je helemaal niet bent wie je hoopte dat je was… Hoe zet je dan je eerste stappen? Vind je de weg terug naar huis? Twee verhalen die je kunt beschouwen als voorlopers van de road movie. Aan tafel met iemand die je liever buiten de deur had willen houden. En langzaam opwellende vrouwelijke kracht. Ontegenzeggelijk. Aanvang: 14.30 (tot ongeveer 17.00); tussendoor is er tijd voor reflectie en pauze.

entree- 20 euro, incl. thee/koffie; er is plek voor 10 personen

zondag 18 februariPsyche en Eros. De dagen worden langer, en ook als het buiten goed koud is: soms voel je de lente al naderen. Tijd voor een verhaal over de liefde! Over een jonge vrouw die zo mooi is, dat iedereen ervan in de war raakt – dusdanig dat ze de boosheid van Aphrodite op zich laadt. En deze uit wraak haar zoon Eros op haar af stuurt. Een verhaal over bedwelmende liefde. Geraakt worden door je eigen pijlen. Deze bijeenkomst duurt iets langer: ik vertel het verhaal over Psyche en Eros. We nemen daar uitgebreid de tijd voor. Aanvang: 14.30 (tot ongeveer 17.30); tussendoor is er tijd voor reflectie en pauze.

entree- 20 euro incl. thee/koffie; er is plek voor 10 personen

Algemene info

Lokatie: Duinzigt, Rhijngeesterstraatweg 40d, Oegstgeest

Wie voor alledrie de middagen tegelijk een plek reserveert, betaalt 50 euro voor alledrie de bijeenkomsten (is 10 euro korting). De middagen beginnen om 14.30, inloop vanaf 14.15. Op 10 december en 14 januari is het rond 17.00 afgelopen, op 18 februari rond 17.30.

een plek reserveren doe je door mij een email te sturen naar vanderplas.leonie [at] gmail.com of een bericht via whatsapp of signal naar 06 127 069 19