zomervlucht (weekend!)

Ben je benieuwd hoe het is als je je een heel weekend kunt onderdompelen in verhalen? Wil je ervaren hoe oude mythes kunnen voeden en inspireren? Dat kan met ‘Zomervlucht’! Op een plek aan de rand van een dorp, verscholen in het groen. Daar waar de mensenwereld en de wereld van bos en rivier zich met elkaar vermengen. Een plek waar verhalen tot leven willen komen. Een heerlijke plek bovendien om te vertragen. Door het weekend heen vertel ik verhalen. En je hebt de tijd voor jezelf, genoeg om lekker te luieren, de verhalen op je in te laten werken, te zwemmen in de Swalm, te kijken naar de eekhoorns hoog in de boom of om een uitgebreide wandeling te maken tot in Duitsland. Bij goed weer kunnen we een vuurtje maken. Bij moeilijk weer hebben we een fijn huisje om in te schuilen. De plek is helemaal van ons.

Wanneer? Op vrijdag 21 juni (de langste dag van het jaar!) ben je vanaf 15.30 uur welkom om je tent op te zetten. Ik zorg dat er soep staat te pruttelen, voor als je trek hebt gekregen van je reis. Het eerste verhaal hoor je na het avondeten. Op zondag 23 juni na de lunch is het afgelopen.

Er is plek voor 6 deelnemers.

De verhalen~ Door het weekend heen vertel ik meerdere verhalen, waaronder één langer verhaal. Het zijn oude verhalen uit verschillende delen van Europa. Verhalen die heel wat omzwervingen hebben gemaakt, die door vele mensen zijn gehoord en verteld. Verhalen waarin de relaties van mensen met al het andere leven om hen heen uitdrukking vonden. Verhalen van verdriet en verlangen. Verhalen die durven wat wij zelf niet durven. Die vragen stellen die we misschien eng vinden. We hoeven geen raadsels op te lossen, we hoeven niet alles te begrijpen. En soms schuurt het behoorlijk. Wat gebeurt er als je een verhaal op je in laat werken?

Neem ook pen en papier mee, want de zaterdagochtend begint met een korte schrijfsessie. Geschikt voor alle schrijvers en niet-schrijvers. Eentje waarbij we de lat met het water van de rivier weg laten drijven….

Voorzieningen… De voorzieningen op het terrein zijn eenvoudig. Er is een ekotoilet. Douchen doe je in het huis langs het weggetje. We hebben een overdekte buitenkeuken met twee gaspitten en een klein koelkastje. Als alle tenten staan, is er op het terrein nog genoeg plek om je te verstoppen. En langs het water zijn diverse plekken waar je even lekker kunt zitten.

Eten* Luisteren naar verhalen vraagt om lekker eten! Ik zorg voor gezonde maaltijden op plantaardige basis. Voor de liefhebber is er ook zuivel. Ik hoor graag van je als je ergens allergisch voor bent, dan kan ik daar al van tevoren rekening mee houden. O ja, en ik zorg voor koekjes en knabbels. En je bent welkom om je eigen favorieten mee te nemen.

Toegankelijkheid– Jammer genoeg is het terrein niet goed toegankelijk als je slecht ter been bent, en met een rolstoel helemaal niet. Als je ervan baalt dat je daardoor niet kunt meedoen, hoor ik het graag van je. We kunnen het dan bijvoorbeeld hebben over een mogelijk vervolg op dit weekend op een plek die voor jou wél toegankelijk is.

Meenemen! Slapen doe je in een (kleine!) tent die je zelf meebrengt. Ook slaapzak/deken en matje of luchtbed neem je zelf mee. Verder de gebruikelijke benodigdheden voor een weekend weg (incl. handdoek en toiletspullen).

Inschrijven en kosten> Inschrijven doe je door mij een email te sturen (vanderplas.leonie@gmail.com). Het weekend kost 235 euro. Als je nog vragen hebt, hoor ik graag van je!

Kleine lettertjes# Als we elkaar nog niet kennen, kunnen we even bellen om te verkennen of meedoen bij je past. En bedenk: het is natuurlijk terrein, en alles wat in de natuur (of op een camping) kan voorvallen, kan ook hier gebeuren. Meedoen doe je op eigen verantwoordelijkheid.

Annuleren: tot 4 weken voor aanvang kun je kosteloos annuleren. Daarna betaal je 50% van de kosten. Binnen een week voor aanvang betaal je 100%. Tenzij je zelf iemand weet die jouw plaats van je overneemt!